Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι μαθητές του Ομίλου Πληροφορικής και του τμήματος Γ’ ΟΠ (Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής), επιστέφτηκαν και να ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κα Σιδέρη, υπεύθυνη σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας – Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας στο γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, πραγματοποίησε ενημέρωση για τις σχολές και τα ακαδημαϊκά τμήματα του Πανεπιστημίου, με έμφαση στα δύο τμήματα της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Δρ. Μιχαήλ Φιλιππάκης, μας παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος και μερικά από τα πρωτότυπα αντικείμενα έρευνας των φοιτητών του τμήματος. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, Καθηγήτρια Δρ Μαρία Βίρβου μας παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών, τα πεδία έρευνας των φοιτητών, τις διακρίσεις του τμήματος. Ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από τον Επίκουρο Καθηγητή Δρ. Σωτηρόπουλο Διονύση με θέμα “Μηχανικής Μάθησης και Εξόρυξης Δεδομένων” και από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Αλέπη Ευθύμιο με θέμα “Αντικειμενοστρεφής Προγραμματισμός σε Εφαρμογές Τεχνολογίας Λογισμικού”.

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι μαθητές και υποψήφιοι φοιτητές να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καθηγητές και φοιτητές, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινότητα στο πανεπιστήμιο, να εξοικειωθούν με τους χώρους, τα κτίρια, τις βιβλιοθήκες και τις αίθουσες διαλέξεων, να ενημερωθούν για τα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τις ειδικότητες και τη δυνατότητα καριέρας που προσφέρει το πανεπιστήμιο.

Σητν εκπαιδευτική συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Τσάλλας Γεώργιος – Πληροφορικός, Μαγγίνα Αποστολία – Πληροφορικός και Μπεληγιάννης Αθανάσιος – Μαθηματικός